Pinokkió angol-magyar kéttannyelvű óvoda és magánbölcsőde Budapest Kezdőoldal magyar nyelv angol nyelv Kezdőoldal angol nyelv magyar nyelv angol nyelv Kezdőoldal angol nyelv
 Ahogy minden családnak és minden barátságnak, úgy a mi óvodánknak és bölcsődénknek is megvan a saját története.

A Pinokkió története 2002. december 21-én, egy szombati nap délutánján kezdődött el. Baráti társaságban finom karácsonyi mézeskalácsokat sütöttünk és közben jókat beszélgettünk. Éva akkor már 8 éve dolgozott óvodapedagógusként, és mesélt nekünk a hivatásáról. Engem magával ragadott, ahogy beszélt, és kialakította bennem a kérdést, hogy a versenyszférában szerzett tapasztalataimat miként lehetne végre igazán értékteremtővé tenni.

Innen már nem volt megállás! Rengeteget beszélgettünk egymással azon a télen, részletekbe menően kialakítottuk a Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde koncepcióját és elvárásainkat az óvodánkkal szemben. Csak az intézmény épületét több mint 10 hónapon át kerestük. De a legfontosabb, hogy hiszünk a gyerekekben és az óvónőinkben! Tudjuk, hogy óvónő és óvónő között – sajnos - hatalmas különbségek vannak.

A feladatunkat kezdettől abban látjuk, hogy a mi óvónőink egytől-egyig szeretettel és gondoskodással forduljanak a gyerekek felé. Mind a kiválasztás, mind az óvónők későbbi munkája során ez a legfőbb törekvésünk és elvárásunk a tökéletes szakmaiságon túl. Minden nap igyekszünk a legtöbbet adni: a sikert biztosító lexikális tudáson túl a hosszútávú sikert biztosító önbizalmat és magabiztosságot. Mindezt szeretettel és kompromisszumok nélkül.

Több mint egy évtizedes működésünket követően pedig örülünk annak, amit már a szülői visszajelzések is igazolnak: hogy sikerült az eredetileg is eltervezett kettős küldetésünket teljesítenünk.

Mert a tőlünk iskolába kerülő gyerekek nemcsak kiváló iskolai felvételi eredményeket érnek, de ezen felül valóban sikerült olyan óvónőket alkalmaznunk, akikben – a kiváló szakmaiságon felül – megvan az az emberi többlet is, hogy valóban és őszintén szeretik a gyerekeket.

Mert a gyerekeknél jobban senki sem érzi meg, hogy ki szereti őket igazán és feltételek nélkül. Márpedig tudjuk jól, hogy ezen a szereteten nagyon sok múlik; azon hogy gyermekünk azt szokhassa meg gyerekkorában, hogy elfogadják őt és bízhat az őt körülvevő emberek szeretetében. Hiszen minden későbbi, felnőttkori emberi kapcsolat és társas együttműködés alapját a gyermekkorban szerzett tapasztalatok adják és határozzák meg.

Ha ellátogat hozzánk, hogy megismerjen bennünket, akkor majd belehallgathat az óvodai és bölcsődei foglalkozásokba, megnézheti a gyerekek csoportszobáit és játékait, beszélgethet az óvónőinkkel és megérezheti a gyerekeket körülvevő szeretetet és szakértelmet. Mi átérezzük, hogy gyerekkor csak egy van.

Szeretettel várjuk Önt is:


 
Pinokkió lábléc
Pinokkió Magánóvoda és Bölcsőde ...mert gyermekkor csak egy van. © 2003-2024 | Működési eng.sz.: I-244 | OM azonosító: 200841.
Budapest II. kerület, Harangvirág u. 4. | Játék és folyamatos fejlődés gyermekének. Nyugodt szabadidő és munkaidő Önnek.